Pedofíliában, megrontásban és kiskorúak szexuális zaklatásában talált bűnösnek egy pravoszláv papot Ukrajnában egy járási bíróság Szumi megyében. A vallási vezető ellen a szülők tettek rendőrségi feljelentést még februárban, fiatalkorúak megrontása címén.

A ferde hajlamú pópa négy közvetlen áldozata saját két gyermeke és két, a szomszédos járásban lakó fiú. A sértettek a nyomozás során elmondták, hogy a pap az elmúlt hat esztendő folyamán időről időre ferde hajlamai kielégítésére használta fel őket. Az istentiszteleteket követően a pópa szállására mentek, hogy ott annak gyermekeivel számítógépes játékokat játsszanak. Egy idő után a pravoszláv pap pornográf tartalmú oldalakat kezdett nekik mutogatni, miközben szexuálisan zaklatta mind saját, mind pedig az idegen gyerekeket, és eközben önmagával "játszott".

A gyerekeknek végül elmondták a szüleiknek a történteket. A bírósági tárgyalás során a vádlott kezdetben mindent tagadott, ám miután a nyomozók kiderítették, hogy korábban,  már került összetűzésbe a törvénnyel hasonló esetek miatt, beismerő vallomást tett. Az ügyben a napokban hirdet ítéletet az ügyben eljáró bíróság, írja a Független Hírügynökség.