Másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt hivatalos személy elleni erőszak miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön, nem jogerősen egy férfit, aki a melegfelvonuláson macskakővel dobálta a rendőröket. A bíróság elrendelte, hogy a 4 éves próbaidő alatt a férfi pártfogó felügyelete alatt álljon. Az ítélet szerint a próbaidő alatt a vádlott köteles magát távol tartani olyan tömegrendezvényektől, amelyen a résztvevők száma meghaladja az ötvenet.

 

A bíró indoklásában elmondta, a vádlott - mintegy ötven fős tömeg részeként - felfegyverkezve, csoportosan, társtettesként követte a bűntettet. Legalább három alkalommal dobott követ a rendőrök felé.

 

A vádlott a tárgyaláson elmondta, hogy kíváncsiságból ment el a melegfelvonulásra, majd ott csatlakozott az ellentüntetőkhöz. Mint mondta, nem érez indulatot a melegekkel szemben. Bírói kérdésre válaszolva ugyanakkor közölte, a tüntetésen többször kiabálta, hogy "Mocskos buzik!". Azzal magyarázta tettét, hogy nyugtatók hatása alatt állt, amelyeket munkahelyi és párkapcsolati problémája miatt szedett.