Elfogták a somogyzsitfai brutális gyilkosság feltételezett elkövetőit; a négy Fejér megyei férfi közül kettőt emberölés gyanújával szombaton előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, két másik gyanúsított szabadlábon védekezik. A rendőrség rendkívül széles körű nyomozást folytatott, amelynek során egy, a gyilkosság előtti napon igazoltatott Fejér megyei férfi felkeltette a nyomozók érdeklődését, és rajta keresztül eljutottak a másik három elkövetőhöz.
Az egyik gyanúsított, a tippadó - egy házaló kereskedő - a gyilkosság idején nem volt jelen. Ő korábban járt az idős asszonynál és közben felmérte a terepet, később pedig szólt egy ismerősének, aki vállalta a sofőr szerepét a bűncselekményben. Mindkét férfi szabadlábon védekezik, lopásban való bűnrészességgel gyanúsítják őket.
A házba a két, jelenleg előzetesben lévő férfi ment be: összekötözték az idős asszony kezét és a lábát, a száját pedig szigetelőszalaggal leragasztották. Az áldozat halálát fulladás okozta. Gyilkosai kétszázezer forintot találtak, amin megosztoztak. A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított két férfi egyike sem ismerte be, hogy ők követték el a bűncselekményt, az ellenük felhozott bizonyítékok azonban ennek ellenkezőjét igazolják.
Korábban mind a négy gyanúsítottnak "volt már dolga a rendőrséggel" különböző, vagyon elleni bűncselekmények kapcsán.