Nem láttak el egy 22 éves mozgássérült fiút az egri Markhot Ferenc Kórházban, miután leesett a lépcsőn. A fiút a családi autóval kellett Budapestre szállítani, ahol több műtét várt rá. Ezt állítják a fiú szülei a Heves Megyei Hírlapban.
A baleset két héttel ezelőtt, hétvégén történt, akkor, amikor az apa karjaiban az emeletre akarta vinni magatehetetlen fiát, de elesett vele. A fiúnak az orra és a szája megsérült. A kiérkező mentők a beteget a kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállították, ahol az ügyeletben lévő doktor bekötözte a sebét, majd azt mondta, hétfőn vigyék vissza a szájsebészetre.
A család ragaszkodott volna az azonnali ellátáshoz, az orvos azonban megtagadta azt, és beutalót sem adott, hogy a fiút Budapestre vigyék. A család azonban megszervezte, hogy Budapesten, a Mária utcában, a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti- és Fogászati Klinikáján fogadják a beteget. Mivel beutaló nem volt, mentő helyett személyautóval szállították a sérültet a fővárosba. A klinikán kiállított ambuláns lapból kiderült, hogy a betegnek egyebek mellett eltört az orrcsontja, négy foga mozog, kettő kitört, ajkain sebek vannak. A fiatalra 2,5 órás műtét várt. A klinikáról tovább utalták a Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központjába, ahol az orrcsontját tették helyre. A beteg sem enni, sem inni nem tud azóta. Otthon látják el, ápolónő köti be neki naponta az infúziót. A kórházban belső vizsgálat indult, amelynek egyelőre nincs eredménye.