Kényszerleszállást kellett végrehajtania pénteken az ausztrál Qantas légitársaság egyik Boeing-747-es repülőgépének Manilában, két órával hongkongi felszállását követően, mert a gép törzsén egy nagyjából három méteres lyuk keletkezett, röviddel felszállása után.
A manilai landolás után a médiának nyilatkozó utasok elmondták, hogy nem tört ki pánik a gépen, amikor hirtelen hatezer méternyit zuhantak egy szörnyű robbanásszerű hang után, amit a gépen keresztülrepülő törmelékek követtek. A gyors nyomáscsökkenés után kiengedtek az oxigénmaszkok, és a gép helyzete öt perc után stabilizálódott. A szemtanúk elmondása szerint mind az utasok, mind a pilóták higgadtak maradtak az esemény alatt. Az egyik utas elmondta: egészen a leszállásig úgy tudták, hogy az egyik ajtón keletkezett egy kisebb lyuk, és legtöbben csak a földet érésután ijedtek meg, amikor meglátták a nagyjából három méteres lyukat a gép törzsén.
A Londonból indult járaton, amely egy hongkongi megálló után folytatta útját Melbourne felé, 346 utas és 19 főnyi személyzet volt, írja a Független Hírügynökség. A kényszerleszállás alatt a jelentések szerint senki sem sérült meg.