Orvosi műhiba miatt meghalt egy fiatal nő a szentesi kórházban egy rutinműtét során. Egy nőgyógyászati beavatkozás után három héttel, még szerdán hunyt el a 31 éves nő. Az intézményben nem nyilatkoznak, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit.
A nő spontán elvetélt, és ezért egészségügyi küretet végeztek rajta az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán. A beavatkozás során azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit nem vett észre. Egyes szakmai vélemények szerint ez a sérülés általában azonnal észrevehető, de 24 órán belül mindenképpen megjelennek a tünetek.
A 31 éves nő azonban csak a nőgyógyászati beavatkozástól számított 48 óra múlva került sebészkés alá, ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfala, hanem a vékonybele is sérült. Ennek következményeként súlyos hashártyagyulladás, szeptikus állapot lépett fel. Ezt követően több műtéti beavatkozásra is sor került, és a több hetes intenzív kezelés ellenére sem tudták az életét megmenteni.
A rendőrség már vizsgálódik, a szentesi kórház jelzése alapján közigazgatási eljárás indult, a haláleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. Ennek során kiderül majd, hogy a 31 éves nő halálát emberi mulasztás okozta-e vagy sem, írja a Független Hírügynökség.