Egy rendőr könnyebben megsérült, amikor verekedés tört ki a Budapest Honvéd és a Sturm Graz szurkolói között szombat délután Budapest belvárosában. A mentőszolgálat szerint rajta kívül még két külföldi szurkolót is el kellett látniuk.
Az osztrák drukkerek szervezetten, busszal érkeztek a fővárosba az esti meccsre. A belvárosba mentek iszogatni, amikor a Vörösmarty téren Honvéd-szurkolók egy csapata rájuk rontott. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a verekedésnek a rendőrök vetettek véget, majd elszigetelték a két csapatot egymástól. Eközben az egyik egyenruhás a kezén könnyebben megsérült. Az Országos Mentőszolgálat ügyeletes főorvosa ugyanakkor azt közölte a Független Hírügynökséggel, hogy rajta kívül még két külföldi drukkert is el kellett látniuk, mindkettőjüket könnyebb sérülések miatt.
A rendőrök a verekedés után egyetlen embert állítottak elő: egy osztrák szurkolót garázdaság miatt, amiért megrongált egy közelben álló rendőrautót.
A két csapat szombat este 8 órakor játszik egymással az Intertotó-kupa harmadik fordulójának visszavágóján. Az első mérkőzésen Grazban egy héttel ezelőtt 0-0-ás eredmény született. A párharc győztese bejut az UEFA-kupa selejtezőjének második fordulójába. (FH)