A vérvétel szerint alkohol volt a vérében annak az osztrák rendőrnek, aki vasárnap hajnalban halálra gázolt egy fiatalt Magyarországon, majd elhajtott, értesült a Független Hírügynökség. A férfi azt állította, hogy csak a baleset után ivott.
Az osztrák férfi vasárnap hajnalban a 85-ös főúton Nagycenken ütött el egy 19 éves fiút. A fiatal felvágódott a motorháztetőre és azonnal meghalt. A külföldi segítségnyújtás nélkül elhajtott és bár később visszatért még a baleset helyszínére, onnan újra elment. A rendőröket és mentőket egy szemtanú értesítette.
A külföldi végül vasárnap délelőtt feladta magát egy osztrák rendőrőrsön. Kiderült, hogy rendőr tiszthelyettes Burgenlandban.
A Független Hírügynökség információi szerint miután feladta magát, kihallgatták és vért is vettek tőle. A vizsgálat azt mutatta ki, hogy alkohol volt a vérében. A rendőr, értesüléseink szerint azt állította, hogy a baleset után ivott csak. Közben a burgenlandi rendőrség átvizsgálta autóját és azóta már vissza is adta a Nikits-ben élő férfinek.