Örökségét akarták megszerezni, és emiatt 2005-ben halálra kínozták azt pásztói férfit, akinek feldarabolt holttestmaradványait a múlt héten találták meg; két gyanúsítottat őrizetbe vettek, a harmadik más ügy miatt börtönbüntetését tölti, írja az MTI.
A pásztói, akkor 47 éves férfit 2005 decemberétől eltűntként körözte a rendőrség. Az ügyben most állt be fordulat, miután az egyik elkövető vallomása alapján múlt csütörtökön megtalálták a feldarabolt holttest maradványait Pásztó külterületén, egy kétszintes szennyvízaknában.
A férfi azután tűnt el, hogy nagyobb összeget örökölt egy eladott családi házból. A nyomozók akkor terepkutatást tartottak, kutakat is kiszivattyúztak, de a keresés nem vezetett eredményre.
A férfit lakásán megkötözték, és vallatni kezdték, hogy megtudják, hol van az örökölt pénze; az áldozat belehalt a puszta kézzel és botokkal elkövetett kínzásba. Holttestét fejszével és fűrésszel feldarabolták, és egy városszéli derítőbe dobták, melynek kiszivattyúzása után előkerültek a férfi csontjai. Az elkövetők egyike, egy férfi börtönben van, egy nőt, és egy, a bűncselekmény idején 16 éves fiút őrizetbe vettek. A rendőrség úgy tudja, hogy a tettesek nem jutottak hozzá a keresett pénzhez.