A rendőrök kedden délután kaptak riasztást a mentősöktől, hogy Szombathelyen a Bólyai utcai lakótelepen egy férfi kiugrott egy emeleti lakás ablakán. A kiérkező rendőrök a lakásban egy egyéves halott kisfiút és egy életveszélyes állapotban lévő 27 éves nőt találtak, a gyermek anyját.
A rendőrök egy búcsúlevelet találtak a lakásban, azt azonban még nem tudni, hogy ki írta azt. A rendőrség tájékoztatása szerint kilátástalan anyagi helyzetére hivatkozott a levél írója.
A 31 éves apa combnyaktöréssel és kézsérülésekkel került kórházba, kedden este megműtötték. A rendőrök abban bíznak, hogy szerdán már ki tudják hallgatni az életveszélyes állapotban lévő apát, és kiderülhet, miért kellett meghalnia egyéves gyermeküknek.
Az előzetes vizsgálatok alapján egyelőre annyi derült ki, hogy a gyerek több mint 12 órája halott volt, amikor a rendőrök rátaláltak. Az elsődleges orvosi vélemény szerint fulládas okozta halálát. A kicsi boncolása szerdán várható, írja a Független Hírügynökség.
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt nyomoz, a gyermek megölésével azonban még nem gyanúsítottak meg senkit. A 27 éves nőt arcsérülésekkel, eszméletlen állapotban találták, feltehetően gyógyszerekkel végezni akart magával. A toxikológiai vizsgálat eredményére még várni kell.