A rendőrök elfogták és már előzetes letartóztatásban is van az a fiatalember, aki a gyanú szerint még július 27-én hajnalban kifosztott egy mentőautót a fővárosban. A férfi egy életmentéshez szükséges eszközöket tartalmazó táskát lopott el. A rendőrök nem csak a tolvajt fogták el, de a táskát és a tartalmát is megtalálták és visszaadták a mentőknek. 
A férfi július 27-én kirabolt egy, a csepeli állomáshoz tartozó mentőautót Budapesten, a IX. kerületi Illatos úton. A mentőautót azalatt törték fel, míg a személyzet egy ottani lakásban lévő beteghez ment fel. Az ellopott táskában a gyors életmentéshez elengedhetetlen felszerelések, valamint altatáshoz használt szer volt.
A táska értéke több százezer forint. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint a nyomozók több házkutatást is végrehajtottak és így több, az eredetileg a táskához tartozó eszköz is előkerült. Végül eljutottak ahhoz a 23 éves fiatalemberhez, akinél megtalálták a táskát, annak többi tartozékával együtt. Ezeket már visszaadták a mentőszolgálatnak. A fiatalembert elfogták és már előzetes letartóztatását is elrendelte a bíróság. A IX. kerületben egyébként az elmúlt fél évben ez volt a harmadik mentőautó-feltörés.