Egyelőre tisztázatlan körülmények között halt meg egy hároméves kislány a Krím-félsziget egyik üdülőtelepének vidámparkjában. A Kromszkoje Primorje családi üdülő közelében nem sokkal korábban állította fel körhintáit egy vádor-vidámpark.
A 21 éves rovnói édesanya és hároméves kislánya röviddel este tíz óra után indult sétára a tengerpartra, amikor a vurstli már bezárt. Az anyuka beszédbe elegyedett néhány új ismerősével, ezalatt a gyerek átmászott az egyik körhinta alacsony kerítésén és a szerkezethez ment. Édesanyja pár perc múlva keresni kezdte, és ekkor sokkoló kép tárult a szeme elé: kislánya a hinta egyik traverzén függött élettelenül.
A környéken tartózkodók azonnal értesítették a mentőket, és addig is megpróbálták újraéleszteni a gyereket. Bár az üdülő egészségügyi személyzete és az időközben kiérkező mentőautó személyzete mindent megtett, nem sikerült újraindítani a kislány életfunkcióit.
Az eset óta elvégzett kórbonctani vizsgálat eredményei alapján azt feltételezik, hogy halálát áramütés okozta. A körhintáknak a katasztrófa-elhárítás szakemberei által elvégzett átvizsgálása során azonban bebizonyosodott, hogy bár az attrakciókat éjszakára nem áramtalanították, a vezetékek mindenütt megfelelően szigetelve voltak, így érthetetlen, miként érhette halálos áramütés a gyereket. (FH)