Valószínűleg egy belga pedofil banda megrendelésére rabolták el Maddie McCann-t, derült ki a brit rendőrség által portugál kollégáiknak küldött e-mailből, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánossgára Londonban.
A Scotland Yard egy besúgója szerint a kislányról napokkal eltűnése előtt felvételt készítettek elrablói, amit jóváhagytak a belga megrendelők, és csak három nappal ezután veszett nyoma a hároméves gyermeknek a portugáliai üdülőhelyről tavaly májusban. Az e-mailben szószerint ez áll: "valaki, akinek köze van a csoporthoz meglátta Maddie-t, lefotózta és Belgiumba küldte azt. A vevő céljainak megfelelőnek találta a gyereket, és a kislányt elrabolták".
A londoni rendőrök idén márciusban átküldték az információt Leicestershire-i kollégáiknak (a McCann szülők körzetének rendőrsége), de azt csak április végén továbbították a portugál nyomozóknak, akik az Interpol segítségével megpróbálták felderíteni a nyomokat. Az e-mailről szóló hírt egy nappal azután publikálták, hogy két amszterdami nőről is kiderült, néhány nappal az eltünése után látták az elrabolt brit kislányt és ezt jelentették is.
Anna Stam boltjába besétált egy gyerek, aki elmondta, Maddie-nek hívják, és a nő akivel van nem az anyukája, mert őt egy vakációról hozták el. Hannie Wiechmann a kutyáját sétáltatta, amikor egy Maddie-re erősen hasonlító, vörösre festett és rövidre nyírt hajú kislány eredt szóba vele angolul. Ezután kihívta rendőrséget, akik még a gyerek nevét sem kérdezték meg, és megelégedtek annyival, hogy a vele lévő felnőtt azt mondta, ő csak a lány bébiszittere.