Elkapták az elmúlt évek egyik legnagyobb gyújtogatási sorozatának elkövetőit Szolnokon, írja a szoljon.hu. „A gyújtogató pedig nem más, mint egy 26 éves, diplomás jól szituált szolnoki hölgy, K. Lívia”, mondta Karakas László ezredes a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetője. A nő nem egyedül okozta a tüzeket, a 25 éves Sz. Balázs néhány helyszínen maga is jelen volt, és részt vett egy-két gyújtogatásban.
A duó hat éve kezdett el rombolni, felgyújtottak 12 szelektív hulladékgyűjtő harangot, hat egyenként 1100 literes szeméttároló edényt valamint melléképületeket és raktárakat. A nő kihallgatásakor elmondta, hogy csak heccből kezdett el gyújtogatni, és elmesélte, hogy több elhagyatott épületet, lakásokat és üzlethelyiséget is felgyújtottak.
A gyanúsítottak úgy nyilatkoztak, hogy a keletkezett kárt szeretnék megtéríteni a sértettek részére. Az elsődleges adatok alapján a kár már most meghaladja a 10 millió forintot. Sz. Balázs és K. Lívia egyelőre szabadlábon vannak, a rendőrség csak az elmeorvosi vizsgálat eredményei után tudja megtenni a szükséges lépéseket.