Újabb viharzóna érte el péntek délelőtt Magyarország nyugati részét. A déli órákban inkább csak nyugaton, az esti óráktól viszont már máshol is gyakran megnövekszik a felhőzet egy hidegfront miatt. Zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás és jégeső várható. A viharok környezetében akár 100 kilométeres széllökések is lehetnek, és 2 centinél nagyobb jégdarabok hullhatnak.
Szombaton északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre lehet majd számítani, északkeleten eleinte azonban még többfelé valószínű zápor, zivatar. A szél fokozatosan északnyugatira fordul és újra megerősödik, éjszakától a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. Zivatar idején viharos szélre kell számítani, a legerősebb széllökés néhol elérheti a 80-100 kilométeres sebességet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19, míg a legmagasabb nappali 22, 27 fok között alakul szombaton.
Vasárnap északnyugat felől már csökken a felhőzet, és egyre kevesebb zápor várható. A hőmérséklet csak lassan emelkedik, jövő héttől viszont ismét kánikula várható.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának adatai szerint az ország nyugati részén már narancssárga fokozatú riasztás van érvényben. A főváros környékén, valamint Magyarország középső és északi területein egy fokozattal kisebb, citromsárga riasztás lépett életbe. A péntek éjfélig szóló előrejelzés szerint később várhatóan az egész ország területére elrendelhetik a narancssárga riasztást. (FH)