Hatástalanították annak az orosz rombolóbombának a gyújtószerkezetét, amelyet a Margit híd közelében találtak - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese, Gyüre Orsolya az MTI-vel szombat este. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel azt közölte: a korlátozó intézkedések feloldását megkezdték.
A bomba miatt a rendőrség negyed hatkor kezdte meg a környék kiürítését. Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese elmondta: az intézkedések a Margit hidat teljes egészében, az Árpád fejedelem útjának a híd felé eső, az Üstökös utcáig tartó részét, valamint a Bem rakpartnak a 49-es és 56-os házszám közötti részét és a budai alsó rakpart egy részét érintették. Az intézkedések tizenöt-húsz embert érintettek, mert az érintett szakaszon főleg irodák vannak, amelyekben szombaton nem dolgoznak.A korlátozó intézkedések - amelyeket tíz perccel hét óra előtt oldottak fel - a hajóforgalmat, a HÉV és több autóbuszjárat közlekedését is befolyásolták.
A FAB 100-as típusú, 100-110 kilogramm súlyú, 70-80 centiméteres romboló bombát szombaton találták a Margit hídtól nem messze - tájékoztatta az MTI-t a délutáni órákban Gyüre Orsolya. A BRFK és a HM sajtóügyeletese is megerősítette: a bombát a Margit hídtól nem messze, a mederben, a köveknél találták meg. (MTI)