Egyszer már elbocsátották ittassága miatt a Kunság Volántól azt a buszsofőrt, aki csütörtökön alkoholos állapotban ült egy kecskeméti helyi járat vezetőülésébe és balesetet okozott. A sofőr egy motorost gázolt el, vezetője súlyosan megsérült. A buszost a volán vezetői azonnali hatállyal felfüggesztették állásából.
A Kunság Volánnál rendszeresen ellenőrzik a sofőröket. Szúrópróba szerűen megszondáztatják őket és akinél elszíneződik a műszer, elbocsátják. Az egyszer már elbocsátott sofőr munkaügyi perben nyerte vissza az állását. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint akkor nem volt bizonyítható az ittas vezetés, így vissza kellett őt venni korábbi állásába. A férfit azóta is többször szondáztatták, de nem volt ittas a munkahelyén.

 

A baleset egy útkereszteződésben történt, nem messze a volán telephelyétől. A busz vezetője éppen az első járatát vitte volna ki a garázsból, de nem adott elsőbbséget egy robogónak. A robogó vezetője egy nő volt, őt most kórházban ápolják.
Zilahi Sarolta a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy amikor észrevette, hogy nem ad neki elsőbbséget a buszos próbált fékezni és a motor kormányát is elrántotta. Ettől elborult az asszony lerúgta magát a robogóról és a motor becsúszott a busz alá. Az asszonynak eltört három bordája, ettől nehezen kap levegőt. Néhány napig kórházban kell maradnia.