Újabb mentőautót törtek fel Budapesten; péntek este egy GPS-készüléket vittek el ismeretlenek, miközben a mentősök beteget láttak el, írja az MTI. A kocsi a X. kerületi Salgótarjáni út egyik háza előtt állt, a rablók betörték az ablakát, és kiemelték a mintegy 100-120 ezer forint értékű műholdas helymeghatározó készüléket. Mire a mentősök a betegtől visszatértek az autóhoz, az ismeretlenek eltűntek.
Nem ez az első eset, amikor a bűnözők mentőautókat fosztanak ki, csak ebben a hónapban már több GPS-, valamint életmentő készüléket vittek el, amíg a mentősök betegeket, sérülteket láttak el - mondta el a szolgálatvezető. A mentősök számára a GPS-helymeghatározó készülék azért fontos, mert a riasztás után a rendszer segítségével gyorsabban megtalálhatják a helyszínt, ahonnan a hívást kapták; sokszor éppen a helymeghatározóval nyert perceken múlik egy szívbeteg vagy baleseti sérült élete.
A mentőszolgálat a GPS-készülékeket jórészt adományozóktól kapja, de nem egy, a hivatásának élő mentős a saját pénzén telepít ilyen rendszert az általa használt mentőautóba, hogy hamarabb kiérhessenek a betegekhez.