Rendőr gyújtott fel egy szlovák férfit

2008.08.21. 21:20

Rendőr gyújtott fel egy férfit Szlovákiában csütörtökön kora hajnalban egyelőre nem részletezett családi okok miatt. A férfi és a gyilkossági kísérlettel gyanúsítható rendőrségi műszaki szakértő égési sérülésekkel került kórházba - tájékoztatta a szlovák belügyminisztérium sajtóosztálya a Független Hírügynökséget.A felgyújtott férfi testfelületének 90 százalékán szenvedett égési sérüléseket, feltételezett támadója pedig a kezén és az arcán égett meg - közölte Erik Tomáš szlovák belügyi szóvivő.

A vélt tettes két, Pozsonyhoz közeli falu közt, egy autóban gyújtotta fel a férfit, akinek az életét a rendőrségi segélyhívóra érkezett gyors bejelentésnek köszönhetően sikerült megmenteni. Hamar kézre került a gyanúsított rendőr is - az egyik falu határában fogták el. Az ügyben a belügyminisztérium belső vizsgálatot rendelt el a rendőrségnél; egyelőre gyilkossági kísérlet miatt folyik eljárás.

Az érintett rendőr felettese, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság parancsnoka csütörtökön közleményt juttatott el a Független Hírügynökséghez, amelyben sajnálatát fejezi ki, hogy beosztottja ily módon cselekedett magánéleti problémái miatt. Egyben jelezte, az illetőt azonnali hatállyal elbocsátotta állásából.