Egy fiatalember levágott és szemeteszsákba csomagolt fejére bukkantak Belgrád egyik forgalmas sugárútján az újságírók - adta hírül pénteken a Blic című szerb napilap. Az újság arról számolt be, hogy még csütörtök délután kaptak egy névtelen telefont. Egy férfihang azt mondta: ha valami rémisztőt akarnak lefényképezni, menjek el a Sándor király sugárút 138. elé. Hozzátette, hogy egy szemetes előtt egy fekete zacskóban egy levágott fej van. A telefonáló ezután bontotta a vonalat.
A lap munkatársa a helyszínen egy másik újság tudósítójával is találkozott, és együtt kezdték keresni a szemeteszsákot. Noha a telefonáló azt is mondta, hogy hívják ki a rendőrséget, az újságírók ezt csak azután tették meg, hogy két parkoló kocsi között felfedezték a zacskót, és benne egy körülbelül 25 éves fiatalember véres, elszíneződött fejét. A bal fül alatt és fölött mély vágások látszottak.

A kiérkező rendőrök lezárták a környéket, és kihallgatták az újságírókat. Ők elmondták, hogy a telefonáló 40 év körüli férfi lehetett, aki valószínűleg séta közben hívta fel a szerkesztőségeket. Az akcentusából arra következtettek, hogy a hívó belgrádi volt. A rendőrség most az elmúlt hónapokban eltűnt férfiak listáját veti össze. Emellett keresik azt a személyt is, aki telefonon értesítette a szerkesztőségeket.

Az elsődleges szakértői vélemények szerint a levágott fej a hét elején kerülhetett a zacskóba. Az egyik környéken lakó nő azt mesélte, hogy először kedden látta a zsákot, ebsétáltatás közben. Mint mondta: kutyája minden alkalommal odament a fekete zacskóhoz, szaglászta, és levizelte. Mivel nem érződött a környéken semmiféle bűz, a nő nem tulajdonított fontosságot neki. Már csak azért sem, mert szerinte a szomszédok egy része gyakran az utcára teszi ki a szemetet a kuka helyett. (FH)