Brutálisan összevertek négy ferences szerzetest Olaszország északnyugati részén. Az egyik szerzetes súlyos fejsérülései miatt kómába esett, egy torinói kórházban ápolják. A három támadó elfogására hajtóvadászatot indított az olasz rendőrség.

 

A négy szerzetest még kedden támadták meg a San Colombo Belmonte monostorban, Torino közelében. A három csuklyás támadó rontott az éppen vacsorázó papokra. A négy ferences szerzetest megkötözték, szájukat betömték, és megverték őket. Az erőszak "vad és indokolatlan" volt, hiszen a papok nem is próbáltak ellenállni - mondta a ferences rend helyi vezetője a Corriere della Sera olasz napilapnak.

 

A legsúlyosabb sérült, a 49 éves Sergio Baldin atya a támadás óta kómában van. Ezt részben súlyos fejsérülései, részben pedig a félrenyelt étel miatt elzáródott légutak okozták. A másik három szerzetest szintén kórházban ápolják, ők 76, 81 és 86 évesek.

 

A rendőrséget az egyik idős áldozat értesítette, amikor két órával a verés után visszanyerte eszméletét. A hatóságok szerint rablótámadás történt, mivel a szerzetesektől elvették készpénzüket, más értéket azonban nem találtak. A rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövetők után.(FH)