Elfogták a debreceni pénzszállítóra rálövő férfit

bry
2008.08.28. 17:48

Elfogták a rendőrök azt a fiatalembert, aki még május közepén minden előzmény nélkül hasba lőtt egy debreceni nagyáruház hátsó ajtaján kilépő pénzszállítót. A férfi életveszélyes állapotban került akkor kórházba, a támadó pedig végül pénz nélkül menekült el.
Még május közepén a debreceni Füredi úton lévő nagyáruházhoz érkezett a pénzszállító cég járműve a szokott időpontban. Egyikük bement a pénzért, míg társa az autóban maradt. Amikor azonban a férfi kilépett az áruház hátsó ajtaján, egy álarcos rabló hirtelen hasba lőtte. A támadó elvette a pénzt tartalmazó táskát és megpróbált elszaladni, a kocsiban várakozó pénzszállító azonban látva mi történt, a járművel elsodorta. A fegyveres így végül pénz nélkül menekült el. A sérült vagyonőr több műtéten is átesett a történtek után.
A rendőrök két héttel később találtak egy puskát a helyszíntől nem messze, majd pedig sikerült beazonosítani a feltételezett támadót is. A 25 éves férfit hétfőn vették őrizetbe. Kiderült, hogy a rablásnál talált tárgyakon az ő DNS mintája van, így a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte. A rendőrök nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják.
Már korábban is felmerült, hogy nem egyedül, hanem társaival közösen hajtotta végre a bűncselekményt. A rendőrség megfogalmazása szerint társai is látókörbe kerültek, várhatóan hamarosan elfogják őket. Az elfogással egy időben a rendőrség visszavonta a korábban kitűzött nyomravezetői díjat. (FH)