A rendőrség egy negyvenéves magyar-osztrák állampolgárságú férfit gyanúsít azzal, hogy két évvel ezelőtt Szombathelyen a Jászai Mari utcában lévő garázssoron több késszúrással megölte egy úgynevezett garázsbolt idős tulajdonosát. "A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, az ügyészség azonban nem látta elegendőnek a bizonyítékokat az előzetes letartóztatás kezdeményezéséhez, ezért a férfi szabadlábon védekezhet" - mondta Tánczos István őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője.

A férfit változatlanul gyanúsítják a bűncselekmény elkövetésével, és folytatják vele szemben a nyomozást. A gyanúsítottat, aki tagadja a bűncselekmény elkövetését, poligráfos vizsgálatnak is alávetették, és ennek eredménye is abba az irányba mutat, hogy a gyanújuk megalapozott lehet. A bűncselekmény helyszínéről rendelkezésükre áll az elkövető DNS-mintája, de az azonosítás szakértői vizsgálata még hosszabb időt vesz igénybe, írja az MTI.

"Valóban új körülmények merültek fel az ügyben, amelyek egy meghatározott személy felelősségére utalhatnak", mondta Székely Tamás, a Vas Megyei Főügyészség szóvivője, azonban álláspontjuk szerint további lényeges kérdések még tisztázásra szorulnak. "Mindezekre figyelemmel a főügyészség nem tartotta indokoltnak a legsúlyosabb, szabadságelvonással járó kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás indítványozását" - tette hozzá.