Összesen 24 összekötözött kezű, fejbelőtt ember holttestét fedezték fel Mexikóban a hatóságok egy nemzeti park közelében - jelentette szombaton az AFP. A francia hírügynökség információi szerint az áldozatokat pénteken az ország Mexikó nevű szövetségi államában, egy "La Marquesa" nevű erdő közelében találták. Mexikóban -a hatósági adatok szerint - idén már csaknem három ezer embert öltek meg, és emberi jogi szervezetek adatai szerint már 400 embert raboltak el.
Összehasonlításképp: tavaly egész évben összesen 438 emberrablási esetet jegyeztek fel. Ráadásul a jogvédők szerint minden regisztrált túszejtésre további mintegy 3-4 eset juthat, amelyről a hatóságok nem szereznek információkat. Így Mexikóban több embert ejtenek túszul, mint akár Kolumbiában vagy Irakban.
Mexikóban azután terjedt el országos méretekben az erőszak, hogy az ország 2006-ban megválasztott elnöke, Felipe Calderon kíméletlen harcot ígért a bűnbandák ellen. A terjedő erőszak megfékezésére az államfő 36 ezer katonát vezényelt az ország különböző részeibe.