Egy baltával verte agyon annak a jaroszlavli bankfióknak az alkalmazottait, amelyből 900 ezer rubelt (kb. 6,5 millió forintot) vitt el egy rabló. Az elkövető arcát egy szemtanú látta, és pontos személyleírással is szolgált. A véres bankrablásra péntek este derült fény.
A Szberbank Rossziji (Oroszország Takarékbankja) jaroszlavli fiókja az ebédszünet után nem nyitott ki. A délutáni órákban már egy kisebb tömeg verődött össze az ajtajánál, a türelmetlen ügyfelek kezdetben csak kopogtak és dörömböltek az ajtón, végül kihívták a rendőrséget.
A rendőrök feltörték a fiók ajtaját, ám pár lépés megtétele után visszahőköltek: valóságos mészárszék látványa tárult eléjük. A bank két alkalmazottját, a fiók pénztárosnőjét és ellenőrét baltával kaszabolták össze, és mindent vér borított. A nyitott széf teljesen üres volt.
A nyomozóknak sikerült találniuk egy asszonyt, aki unokája óvodai díját akarta befizetni a bankfióknál. Éppen a bejárathoz ért, amikor odabentről egy férfi lépett ki, aki gyorsan kulcsra zárta az ajtót. Az asszony még meg is kérdezte, hogy új munkatárs érkezett-e a fiókba, mert jól tudta, hogy ott addig csak két nő dolgozott. A férfi azonban szó nélkül elsietett. A rendőrség azt feltételezi, hogy az ügyfelek távozásakor az elkövető valahol megbújhatott odabent, és megvárta, amíg a fiókban dolgozók egyike az ebédszünetre belülről bezárta az ajtót. Ekkor előlépett, kinyittatta a széfet, majd brutális módon végzett az áldozataival. (FH)