Hajótörést szenvedett és elsüllyedt egy komp Törökország északnyugati részén vasárnap este. Az eddigi adatok szerint legalább egy ember meghalt, öt utast még keresnek a búvárok.
A mintegy 100 embert és 75 járművet szállító hajó Bandirma városból a Márvány-tenger átellenes oldalán fekvő Isztambulba indult. A baleset a parttól alig 300 méterre történt, közvetlenül azután, hogy a komp elhagyta Bandirma kikötőjét. Az emberek többsége a vízbe ugrott, hogy mentse az életét, de a hatóságok attól tartanak, hogy többen a járműveikben ültek, illetve már aludtak, amikor a komp elsüllyedt. Az utasok kimenekítésére küldött polgári védelmi egységek és halászok eddig 90 embert húztak ki a vízből. A török hadsereg helyszínre küldött húsz búvárja hétfőn reggel kezdte meg a kutatást az eltűnt utasok után. A komp mintegy 20-30 méterrel a tenger felszíne alatt fekszik. A kimentett túlélők közül harmincnégyet kórházba szállítottak.
Salih Keser bandirmai alpolgármester közölte, hogy sikerült beszélnie a komp kapitányával, aki azt állítja, hogy egy rosszul rögzített jármű elmozdulása idézhette elő a balesetet. Más források a rakomány helytelen elhelyezésének, illetve elcsúszásának tulajdonítják a komp felborulását. A 28 fős legénységből mindenki megmenekült, írja az MTI.