Két torontói iskolát helyezett zár alá a kanadai rendőrség kedden, azt követően, hogy lövöldözés volt a Bendale Üzleti és Technikai Intézet épületében. Az incidens miatt egy diákot életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, miközben a hatóság hajtóvadászatot indított a lövöldöző után.

A kanadai CBC csatorna beszámolója szerint a 17 éves sebesültet nem sokkal dél előtt, egy vértócsa közepén találták meg a középiskola előcsarnokában. A fiút a hasán vagy a mellkasán érte a lövés. A rendőrség információi szerint a diák az iskola előtt szóváltásba keveredett iskolatársaival, amelynek végén egyikük fegyvert rántott és rálőtt a fiúra. Mikor a rendőrség nem sokkal később a helyszínre érkezett, a tinédzser már bevánszorgott az épületbe, ahol azonban eszméletét vesztette, és a kiérkező mentők kritikus állapotban szállították kórházba.

Az eset után a rendőrség körülzárta a középiskola és a szomszédos általános iskola épületét, és nyomkövető kutyákkal hajtóvadászatot kezdtek a lövöldöző után. A hatóság gyanúja szerint a lövöldöző egy 18-19 éves, afro-amerikai fiú volt, a vitában részt vett azonban még legalább három diák, akiket most szintén keresnek. Az aggódó szülők eközben az épületeken kívül várakoznak, hogy információt kapjanak a rendőrség által körülvett iskolában rekedt gyermekeikről.