Egy négyfős, fegyveres banda rabolta ki csütörtökön este a dédestapolcsányi benzinkutat. A megkötözött kútkezelőt egy szolgálaton kívüli rendőr találta meg. A támadókat hőkamerával felszerelt helikopterrel is keresték, kettőjüket még az éjszaka elfogták a rendőrök.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint csütörtökön este négy símaszkos, fegyveres férfi támadott meg egy benzinkutat Dédestapolcsányban. A támadók közül három a kútkezelőt és a kasszát rabolta ki, a negyedik kívül figyelte a terepet. A kútkezelőt megkötözték távozásuk előtt, egy szolgálaton kívüli rendőr talált rá nem sokkal később. A rendőr azonnal értesítette a kazincbarcikai rendőröket és rögtön megkezdődött a forró nyomos üldözés.
Az adatgyűjtések és útlezárások mellett hőkamerával felszerelt helikopter is segítette a felderítést. Három óra alatt el is fogtak két embert, egy 24 és egy 25 éves, ormosbányai férfit. A Független Hírügynökség információi szerint egy útlezárásnál sikerült elfogni a két gyanúsítottat, akik társaikkal egyébként több tízezer forintot vittek el a benzinkútról.