Mobiltelefon miatt késelhettek meg az iskolában egy diákot Belgrádban

bry
2008.09.19. 14:55

A belgrádi rendőrség pénteken elfogta azt a három diákot, akik csütörtökön benyomultak az egyik középiskolába, egyenesen a tanterembe, és ott az osztály szeme láttára megkéselték az egyik másodikos tanulót. A szúrások az áldozatot a hasán, illetve a mellén érték. A kórház orvosai szerint nincs már életveszélyben.

 

A támadás a hatodik óra után történt. Nem hivatalos információk szerint egy mobiltelefonon kaptak össze az osztályban, és az egyikük testvérétől és barátaitól kért külső segítséget.

 

Az iskolában van biztonsági kamera, az udvart így is felügyelik. Iskolarendőr is van, akinek azonban másutt is feladatokat kellett ellátni, tehát éppen nem tartózkodott a helyszínen. De nem is számított senki arra, hogy a tanterem is lehet véres leszámolás színhelye.

 

A kiskorú, 16 és 17 éves elkövetőket a rendőrség a kihallgatást követően hazaengedte, a 19 éves nagykorút - aki állítólag a gyilkossági kísérlet közvetlen elkövetője is - 48 órára benntartotta. Ezalatt a két nap alatt bűnvádi feljelentéssel együtt átadják a vizsgálóbírónak.