Saját magát "rabolta el" egy székesfehérvári tinilány, mert nem akart iskolába menni; a hatóság félrevezetése vétség gyanúja miatt keletkezett iratokat a nyomozók az ügyészségi nyomozóhivatalnak továbbították, írja az MTI.
A 14 éves életkort nemrég betöltő lány hétfő délután hívta fel a rendőrség ügyeletét, és elmondta, hogy előző este ismeretlenek egy sötét autóba tuszkolták, bekötötték a szemét, egy erdős részre vitték, ahol fához kötözték és ott hagyták. Bár a tinilány meglehetősen ellentmondásos válaszokat adott a kérdésekre, a járőrök egy csoportja rövidesen megtalálta. A palotavárosi halastavaknál egy fához kötözve, törökülésben kuporgott, a mobiltelefonját szorongatva . A járőrök mentőt hívtak hozzá, s a kórházban zaklatottságára és kimerültségére tekintettel megfigyelés alá helyezték.
A nyomozóknak azonban az volt a meggyőződésük, hogy az általa elmondottakban több minden sántít. A lány később bevallotta, hogy csak kitalálta a történetet, mert nem volt kedve iskolába menni. Az előző éjszakát - a szülők tudtával - egy barátjánál töltötte, majd reggel a palotavárosi tavakhoz ment. Ott egy talált bőrszíj segítségével fához kötözte magát, majd a rendőrségre telefonált.
Tekintettel arra, hogy bűncselekmény nem történt, a bejelentés valótlannak bizonyult, az eljárás egyidejű megszüntetése mellett a hatóság félrevezetése vétség gyanúja miatt keletkezett iratokat az ügyészségi nyomozóhivatalnak továbbítják a nyomozók egy további eljárás lefolytatására.