Három símaszkos rabló véresre vert egy nyugdíjas biztonsági őrt, és elvitt 8 millió forintot Szegeden egy Fonógyári úti telephelyről. Az április közepén történt eset most jutott a Délmagyarország tudomására. A történtekről a rendőrség nem tájékoztatta a sajtót.
A lap szerint ez furcsa, mert ilyen esetekben az olvasók közül is előkerülhet egy szemtanú, vagy bárki, aki az esetről információval tudott volna szolgálni. A nyomozást pedig már lezárták. Nem találták meg sem az elkövetőket, sem a pénzt.
A véresre vert biztonsági őr a szemközti telepen dolgozó kollégájától kért segítséget, aki azonnal hívta a mentőket. A férfi elmesélte kollégájának, hogy a három símaszkos férfi megverte, majd bezárta a kazánházba. Ott csak annyit hallott, amikor a betörők mondták egymásnak, hogy menjenek az emeletre. A biztonsági őr szerint a betörők ismerősek voltak a telephelyen és célirányosan kutakodtak.
Az esetről nem akart nyilatkozni a lapnak sem a megvert őr, sem pedig a telephely tulajdonosa. A lap úgy tudja, hogy az őrt az eset után nem sokkal elküldték a cégtől, mert már nem akart éjszakai műszakot vállalni. (FH)