Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, miután hétfőn meghalt egy német orvostanhallgató az intézmény I-es belklinikáján. A 21 éves fiatalembernek vérzéses, lázzal járó betegsége volt, két hete kezelték az intézményben. Az orvosok egyelőre nem tudják, hogy mitől halt meg. A német fiatalember diáktársai szerint norvégiai útja során Hantavírussal fertőződhetett meg.

 

A diákról egyelőre annyit tudni, hogy két hete feküdt az egyetem belklinikájának intenzív osztályán, vérzéses, lázas betegséggel. Az orvosok nem tudták megmenteni az életét és nem is tudják, pontosan mi okozta a halálát. Az egyetem belső vizsgálatot indított az ügyben, aminek legfontosabb feladata, hogy kiderüljön, miért halt meg a 21 éves orvostanhallgató.

 

A német fiú egyébként két éve volt hallgatója az egyetemnek, de közben tanulmányúton Norvégiában is járt. A Délmagyarország szerdán orvostanhallgatóktól származó információkra hivatkozva azt írta, hogy lehetséges, hogy a fiú Norvégiában fertőződött meg egy a rágcsálók vizeletével terjedő vírussal, Hantavírussal. Ez magas lázzal, borzongással, izomfájdalommal és vérzéssel járhat. (FH)