Őrizetbe vett egy férfit a román rendőrség a magyar hatóságok kérésére, akit két olyan rablással gyanúsítanak, melyeket a Viszkis rablóként elhíresült Ambrus Attilával együtt követett el. "Az európai elfogatóparancsot a budapesti Fővárosi Bíróság augusztus 5-én állította ki a 36 esztendős V. L. nevére" - áll a Hargita megyei rendőrség közleményében. A Csíkszeredától pár kilométerre levő Fitód nevű faluban élő férfit hétfőn vették őrizetbe. Fitód egyébként Ambrus Attilának is a szülőfaluja.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy a rablás miatt körözött és kedden előzetesbe helyezett férfit legfeljebb 30 napon belül átadják a magyar hatóságoknak. A szóvivő azonban nem tudta megerősíteni, hogy valóban a Viszkis bűntársáról van-e szó.

Veress László őrizetbe vételét a Független Hírügynökségnek édesanyja erősítette meg, mint elmondta a férfit a vasútállomás körül fogták el, munkából hazamenet: "Annyit tudok, hogy a Viszkis-üggyel kapcsolatosan vették őrizetbe, de László évek óta itthon él, tudomásom szerint nagyon rég nem állt kapcsolatban Ambrus Attilával".

Ambrus Attila 1993 és 1999 között 29 pénzintézetet rabolt ki, csaknem 200 millió forintos kárt okozva. Veres Lászlóval mindössze két rablást követett el. A viszkis 1999 januárjában fogták el, de júliusban megszökött a Gyorskocsi utcai rendőrségi épületből, és csak 1999 októberében sikerült ismét kézre keríteni. A rablássorozatért 17 éves szabadságvesztésre ítélték, amit jelenleg a sátoraljaújhelyi börtönben tölt,