Kaposvári hajléktalanokat kifosztó házaspárt ítélt el jogerősen a Somogy Megyei Bíróság csütörtökön: a férfi tíz, a nő öt év fegyházbüntetést kapott - írta az MTI.

A 49 éves rokkantnyugdíjas férfi és 25 éves felesége összesen hét rablás miatt állt a bíróság előtt. Minden esetben azonos módon követték el a bűncselekményt: a férfi gázspray-vel lefújta, majd bántalmazta és kifosztotta a hajléktalanokat, felesége ezalatt arra figyelt, hogy senki ne zavarja meg őket. A belvárosban, pályaudvarok közelében, parkokban és bevásárlóközpontok parkolóiban támadták meg a kiszemelt hajléktalanokat. Volt, akit álmában leptek meg, másokra búvóhelyükön támadtak rá.

A hajléktalanoknál soha nem volt nagyobb érték, a házaspár esetenként pár száz, vagy néhány ezer forintot, illetve cigarettát, takarót, élelmiszert vett el tőlük, miután a férfi könnygázzal lefújta és brutálisan bántalmazta őket. Egy siketnéma hajléktalant például olyan súlyosan bántalmazott, hogy az egyik szemére megvakult, s a másikkal is csak nagyon gyengén lát. A házaspárt tavaly decemberben a rendőrség bevetési csoportja fogta el kaposvári otthonában. A férfi akkor bozótvágó késsel támadt a kommandósokra