Továbbra is kómában van és rosszabodott az állapota annak a 16 éves fiatalembernek, aki múlt kedden saját nadrágszíjára akasztotta fel magát a lenti rendőrkapitányságon. A fiú édesanyja az ügy miatt pert indít a rendőrség ellen, a részletekről még egyeztet ügyvédjével.

 

"Nem kellett volna nála hagyni az övet", ezt Dr. Tiborcz János ezredes, Zala megye rendőrfőkapitánya nyilatkozta a Független Hírügynökségnek. Azzal kapcsolatban azonban nem nyilatkozott, hogy elismeri -e a rendőrök hibáját az ügyben. A főkapitány szerint a törvények minden esetben "fogvatartottat" emlegetnek, a 16 éves fiatalember azonban előállított volt. Az eset nem is a fogdában, hanem a lenti rendőrkapitányság előállítóhelyiségében történt. Mint mondta: a szabályzat azt írja elő, hogy az előállítottat kamerával, vagy őrrel kell őrizni, a kapitányságon mindkettő megvolt. Hangsúlyozta, hogy a szabályzat nem azt mondja, hogy figyeljék, hanem azt, hogy őrizzék az előállítottat.

 

A főkapitány elmondta, hogy amikor a rendőröknek feltűnt, hogy nem látják a fiatalembert, akkor bementek az előállítószobába és miután észrevették, hogy a fiú felakasztotta magát, levették a szíjról és újraélesztették. A fiatalembert a mentők a Zala Megyei Kórház intenzív osztályára szállították, azóta is ott ápolják. Tiborcz János hangsúlyozta, hogy a fiú nem volt még gyanúsított és nem is hallgatták ki. Mint mondta: ezt nem is tehették volna meg, hiszen, mivel a fiú 16 éves, ehhez szülői felügyelet kell.