Egy házilagos készítésű berendezéssel gyakorlatilag láthatatlanná tette a rádiójelek számára az elrabolt kamionokat egy olasz bűnbanda, amelynek hálójába egy magyar teherautó-sofőr is beleszaladt a hét végén – írta az MTI.

A Róma melletti Tivoli rendőrsége figyelt fel egy szemlátomást zaklatottan vezető, arcán sérüléseket viselő férfira egy pótkocsi nélküli nyergesvontató volánja mögött. A magyar sofőr elmondta, hogy egy Firenze környéki autópálya-pihenőben támadt rá két férfi, akik megkötözték, elkábították és az ülés alá rejtették. A sofőr akkor tért magához, amikor a rablók a kamionnal Tivoli közelébe értek és ott le akarták kapcsolni a pótkocsit. A kamionosnak sikerült kereket oldania a nyergesvontatóval, amelynek kormányánál felfigyeltek rá a hatóságok.

A rendőrök a magyar férfi elmondása alapján csapdát állítottak a rablóknak és sikerült elfogniuk három nápolyi férfit. A csokoládéval teli pótkocsiban megtalálták azt a bőröndöt is, amelybe az elrabolt járműveket "láthatatlanná" - a rádiójelek számára észlelhetetlenné - tévő elektronikus berendezést rejtették.