Saját lakótársait, román honfitársait lopta meg egy erdélyi férfi Izsákon. A pénzből pont a károsultaktól korábban kölcsönkért összegeket adta volna meg - írta a www.baon.hu.

Izsákon egy Kisfaludy utcai albérletben lakott együtt a tolvaj három sértettel, akiknek távollétét kihasználva október 5-én 125-125, illetve 200 ezer forintot lopott el a holmijukból. Majd a konyhában talált késsel olyan nyomokat ejtett a bejárati ajtón, mintha valaki kívülről tört volna be az albérletbe.
 
A három sértett délután fedezte fel a bűncselekményt és sejtették, hogy lakótársuk lehet a hátterében. A gyanújukat csak fokozta, amikor a tolvaj este közölte velük, hogy megadná a korábban kölcsönkért 25 ezer, illetve 10 ezer forintos tartozását. Pénzt vett elő, amelyet az egyik károsult felismert, mert korábban megjelölte a bankóit.
 
Azonnal értesítették az izsáki rendőröket, és a Kecskeméti Városi Ügyészség napok múlva bíróság elé is állíthatta a tolvajt. Egy évre felfüggesztett 6 hónapi fogházbüntetésre ítélték M. Bálintot, akinél a pénz jelentős részét megtalálták.