Ellopták a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők egyik kutyáját szerdán, Nyírpilisen. Az ebet gyerekek vitték magukkal, bezárták egy házba, és láncra verték. Az értékes négylábút a kisebbségi önkormányzat képviselője szerezte vissza – írta az inforádio.hu. Annál a családnál is keresték az állatot, ahonnan végül előkerült, de korábban letagadták, hogy náluk lenne.

Gyerekek csalták el a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők egyik kutyáját Nyírpilisen. A csoport vezetője, Vincellér Tibor elmondta: amikor megérkeztek a településre, elengedte az ebet, hogy az megmozgathassa tagjait, ám néhány perc múltán már nem jött, ha hívták. Kiderült, hogy a gyerekek megfogták és hazavitték. A speciális mentők a kutyakupec hírében álló családnál is kérdezősködtek az állatról, ám azok tagadtak mindent. Éjszaka a polgárőrök is kimentek, de azokat is elküldték, mondván, nincs ott a kutya.
 
Végül a helyi kisebbségi önkormányzati képviselő és két másik férfi ment be a családhoz kérdezés nélkül. Ők találták meg Csülököt az egyik helyiségbe zárva, megkötve. Az állatnak semmi baja, külsérelmi nyomokat nem találtak rajta - jegyezte meg a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők vezetője.