Életfogytig tartó tényleges fegyházbüntetésre ítélte pénteken meghozott nem jogerős ítéletében a "várdai rémként" ismertté vált P. Ferencet a Somogy Megyei Bíróság, amivel kizárta a vádlottat a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségéből.

A bíróság különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölésben találta bűnösnek a vádlottat. A hajléktalan, alkalmi munkából élő 40 éves férfi három idős embert ölt meg brutális kegyetlenséggel.

Múlt év augusztusában Somogyjádon egy szódásüveggel vert agyon egy 85 éves asszonyt, majd rá egy hónapra Várdán hasonló kegyetlenséggel végzett egy házaspárral - egy 66 éves asszonnyal és 70 éves férjével -, akik korábban munkát adtak neki. Somogyjádi áldozatára azért támadt rá, mert az rajtakapta, hogy a kamrában élelmiszer után kutatott. A várdai aszonyt egy vízvezetékcsővel azért ütötte agyon, mert attól tartott, hogy felfedezte a búvóhelyét - a család melléképületében húzta meg magát -, férjét pedig egy sodrófával és egy baltanyéllel azért verte halálra, mert amikor a férfi hazaérkezett, még a lakásban volt, ahol pénz után kutatott, megborotválkozott és megfürdött. A rendőrség P. Ferenc beismerő vallomásáig a somogyjádi áldozat fiát gyanúsította a gyilkossággal. A 61 éves férfi három hónap után szabadult az előzetes letartóztatásból.

A vádlottat röviddel a várdai gyilkosság után a rendőrök elfogták. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyben a Pécsi Ítélőtábla hoz majd jogerős döntést.