Feltehetően megöltek és elégettek egy tanyatulajdonost a nevelt fiával együtt a Bács-Kiskun megyei Balotaszálláson. A rendőrök a szomszédok bejelentése alapján mentek ki a tanyához, ahol megégett emberi csontokat és egy véres baltát találtak. A megyei rendőrkapitányság emberölés miatt indított nyomozást - olvasható a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleményében.

A kiskunhalasi rendőrségen pénteken jelentette be egy férfi, hogy egy hete nem látta a szomszédjában lakó német férfit, illetve annak nevelt fiát, aki szintén német állampolgár. A rendőrök ki is mentek a helyszínre, ahol kiderült, hogy a tanya lakói egy hete nem ürítették a postaládájukat, az épületet nyitva hagyták és a tulajdonos autója is a tanya udvarán állt. A tanyát átvizsgáló rendőrök a tanya kertjében tűzrakás nyomaira bukkantak, amelyből csontmaradványok kerültek elő. A helyszínre hívott balotaszállási háziorvos előzetes megállapítása szerint a megtalált maradványok emberi csontdarabok.

A helyszíni szemle során a tanya egyik helyiségében a falon fröccsenéses vérnyomok, valamint a padlón egy farönkbe állított balta felületén feltehetően vér- és testszövet-maradványok, míg az udvarban a tűzfészekben és annak környékén az elsődleges orvos-szakértői vélemény szerint felnőtt emberi csontok, ruhafoszlányok voltak.

A német férfiről közben kiderült, hogy 12 éve élt nevelt fiával a tanyán, többnyire zárkózottan, csak a szomszédokkal tartották a kapcsolatot. (FH)