Éles gránátot dobtak be az MSZP újpesti irodájának udvarába feltehetőleg még vasárnap este; a hétfő reggel megtalált szerkezetet a tűzszerészek próbálják hatástalanítani. A IV. kerületi Nádor utcai iroda környékét 500 méteres sugarú körben kiürítették - mondta el Trippon Norbert, kerületi pártelnök az MTI-nek.

Még vasárnap este érkezett bejelentés a helyi rendőrkapitányságra arról, hogy "valami gyanúsat" észleltek az irodánál, ám a rendőrök akkor nem találtak semmit. A reggeli nyitáskor az iroda egyik munkatársa találta meg a feltehetőleg az utca felől az udvarba bedobott szerkezetet.

A tűzszerészek megállapították, hogy éles gránátról van szó, ezért azonnal kiürítették a környéket, majd úgy döntöttek, hogy nem a helyszínen hatástalanítják, hanem elszállítják - mondta el az MSZP helyi elnöke. Az elszállítás idejére a környező utcákban megtiltották a közlekedést, így ott a BKV-autóbuszok sem járhatnak. Trippon Norbert közölte azt is, kiderült, hogy egyik munkatársuk előző este az udvaron talált egy "primitív hangú", fenyegető levelet, amelyben életveszélyesen megfenyegették őket. A fenyegetés az ünnepek idejére szólt - tette hozzá.