Hatvanezres adósság miatt verte agyon a rokkantnyugdíjast

2008.10.20. 12:45

Kőműves kalapáccal, harmincöt ütéssel gyilkolták meg H. L. ácsi rokkantnyugdíjast szombatra virradóra, írta a kemma.hu. A rendőrség órákon belül elkapta a szintén rokkantnyugdíjas, korábban cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá helyezett 39 éves M. I-t, aki hatvanezer forintnyi tartozás miatt végzett a férfival.

- Az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg az áldozatot - mondta el dr. Gorgosilits Fábián megyei rendőrfőkapitány hétfőn.
H. L. lakásfelújításba kezdett, mert szeretetotthonba akart volna vonulni, de ahhoz, hogy otthonát értékesíthesse, rendbe kellett hozni azt. Ehhez kérte a kőműves munkában jártas M. I. segítségét, akivel százezer forintos fizetségben állapodtak meg, de a megrendelő végül csak negyvenezer forintot fizetett ki.
 
Péntek délben M. I. a helyi gondozási központban megfenyegette adósát, hogy megöli, ha nem adja oda a többi pénzt. M. I. péntek délután több helyen ivott, végül éjfél körül H. L-hez ment. Kutakodni kezdett, de a 48 éves férfi felébredt a zajra. M. I. elővette a kőműves kalapácsot és harmincötször fejbe vágta áldozatát. Amikor az nyöszörgött, a párnát és a paplant rádobta, majd még két órát a helyszínen maradt.
 
M. I. nem volt ismeretlen a rendőrség előtt: rablás és nemi erőszak miatt is meggyűlt a baja a hatóságokkal.