Első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítélte emberölés kísérlete, rablások és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Bíróság szerdán Hajdú Lászlót, akit felmentett a móri vádpont alól. A bíróság indoklása során kifejtette: nem volt feladata véleményt alkotni az előző tárgyalásról. A Fővárosi Ítélőtábla új eljárásra kötelező határozata alapján a móri vádpontot kellett újra tárgyalni, értesült az MTI.

"Amit elkövettem, elismertem; soha semmi közöm nem volt sem emberöléshez, sem emberölés kísérletéhez, sem tettesként, sem társtettesként" - mondta az utolsó szó jogán a móri bankrablással megvádolt Hajdú László szerdán a Fővárosi Bíróságon. A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében korábban már született egy elsőfokú ítélet 2004 decemberében. Akkor Kaiser Edét bűnösnek mondta ki a bíróság, Hajdú László esetében azonban a móri vádpontban nem, csak más fegyveres rablásokban mondta ki bűnösségét. 2005-ben a Fővárosi Ítélőtábla ítéletével Kaiser Ede tényleges életfogytig tartó szabadságvesztése jogerőre emelkedett, Hajdú László esetében azonban új eljárást írt elő a táblabíróság, ami 2006. június 21-én kezdődött.

Kaiser Ede két és fél éve töltötte a móri ügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztését, amikor áprilisban perújítást rendeltek el, az újabb bizonyítékok szerint ugyanis feltehetően mégsem ő követte el a móri bűncselekményt, hanem Weiszdorn Róbert és társa, aki időközben öngyilkos lett az előzetes letartóztatásban. A tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés végrehajtását szeptember 24-én függesztette fel a Fővárosi Bíróság, de a végzés nem lett jogerős, mert az ellen az ügyész és a védő is fellebbezett.
Kaiser Ede ügyét szintén a nap folyamán tárgyalja a bíróság.