A szülést követően egy mosógépbe zárta, majd magára hagyta újszülöttjét az a fülöpszállási nő, akit emberölés bűntettében mondott ki bűnösnek és ezért jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla, írja az MTI.
Az asszony 2007 márciusában vette észre, hogy terhes. Terhességét a kezdetektől fogva titkolta családtagjai, rokonai és munkatársai előtt. Terhesgondozásra és terhességi tanácsadásra sem jelentkezett, a kötelező orvosi vizsgálatokon nem vett részt. Várandóssága alatt végig dolgozott, az állapotát firtató kérdésekre azt válaszolta, hogy meghízott.
A 2007. szeptember 29-éről 30-ára virradóra megindultak a vádlott szülési fájdalmai, ezért kiment lakásának fürdőszobájába, és ott megszülte egészséges leánygyermekét. Ezután a köldökzsinórt ollóval elvágta, majd az újszülöttet és a méhlepényt egy nejlonzacskóba rejtette, a helyiségben lévő mosógépbe rakta, melynek forgódobját lezárta.
Az újszülött néhány órán belül meghalt. A szakértői vélemény szerint a halál bekövetkeztében a fulladás, a kihűlés és a kiszáradás egyaránt szerepet játszott. A vádlott a szülést követően lepihent, majd másnap már munkába ment. Néhány nappal később a nyomozók egy névtelen bejelentésre kimentek a vádlott lakhelyére, ahol megtalálták a baba holttestét.