Gázpisztollyal fejbe lőtte ötéves fiának a mostohaapját egy férfi a Baranya megyei Keszüben szombaton. A történteket a gyerek is végignézte. A meglőtt férfinek könnyű hámsérülései lettek. A lövöldözőt a rendőrség őrizetbe vette.

Az eset egy családi vita során történt a Pécs melletti Keszüben. A férfi a helyi bolt előtt találkozott a volt feleségével, hogy átadja neki öt éves, közös gyereküket, aki láthatáson volt az apánál. A volt feleséget elkísérte a nő új barátja. A két férfi összeszólalkozott, amikor az apa elővett egy gázpisztolyt és a mostohaapát arcon lőtte. A történteket a gyerek is végignézte. Az arcon lőtt férfi könnyű hámsérüléseket szenvedett.

A rendőrök a lövöldöző férfinél házkutatást is tartottak, itt lőszereket is találtak, valamint az is kiderült, hogy más bűncselekményeket is elkövetett, ezért őrizetbe vették. Ezekről azonban a rendőrség nem adott részletes felvilágosítást. Azt még vizsgálják, hogy a férfinek volt-e fegyvertartási engedélye - mondta a Független Hírügynökségnek a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese.