horoszkóp

Elfogták a brutális pécsi tömegverekedés főkolomposát

2008.10.27. 13:39

Őrizetbe vette a rendőrség a pécsi szórakozóhely elleni hétvégi támadás egyik elkövetőjét, a feltételezett értelmi szerzőt. A bíróságnál kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását hétfőn - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Zsobrák Péter beszámolt arról, hogy a büntetett előéletű fiatalembert szabadlábon védekező öt társával együtt csoportos garázdasággal és súlyos testi sértéssel gyanúsítják. A bűncselekmény indítékát - azon túl, hogy az elkövetőket valamilyen bosszú vezérelte - még nem sikerült kideríteni. Vasárnap hajnalban 15-20, baseballütőkkel, viperákkal, buzogányokkal és különböző szerszámokkal felszerelkezett fiatal támadott rá Pécs egyik, zsúfolásig megtelt belvárosi szórakozóhelyének vendégeire. Eredetileg a haragosukat keresték, de nem találták, helyette a vendégeket bántalmazták.

Az incidensben hatan megsérültek, közülük egy férfi súlyosan, őt ácskalapáccsal verték fejbe. A helyszínre érkezett rendőrök kilenc embert fogtak el és állítottak elő.