Egy mentális problémákkal küzdő japán nő nyolc évig tartotta fogságban tinédzser lányát, aki megtalálásakor alig tudott beszélni és járni - közölték japán hatóságok és a japán média csütörtökön. A most 21 éves lányt két évvel ezelőtt szabadították ki, miután egy szomszéd hangos szóváltásról számolt be a rendőrségnek.

A meg nem nevezett lányt anyja az általános iskola utolsó, hatodik évétől kezdve nem engedte ki a lakásból. A skizofrénia tüneteit mutató elvált anya meg volt győződve arról, hogy az iskola és férje bántják lányát - írja a Jiji Press japán hírügynökség híre alapján a Független Hírügynökség.

A lány apja ugyan már 2005-ben értesített Szapparó város egészségügyi hatóságát az esetről, akkor egy hivatalnok sem ment ki a lakásra. A tinédzsert egy évvel később szabadították ki, miután egy szomszéd a lakásból hallatszó üvöltözés miatt szólt a rendőrségnek. A lány a médiajelentések szerint megtalálásakor nem tudott segítség nélkül járni, és gondjai voltak a kommunikációval is. A most 21 éves lány egy szociális gondozó intézetben él, ahol az általános iskola első osztályos tanulóinak szánt tankönyvekből tanítják.