Letartóztatások és rendbontás kísérte a negyedórára félbeszakadt Dunajska Streda-Slovan Bratislava szlovák bajnoki labdarúgó-mérkőzést, amelyre mintegy ezer magyarországi szurkoló utazott el - írta az MTI. Egy magyar drukkert mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Rendbontásokra már a mérkőzés előtt sor került, a rendőrség több Slovan- és DAC-drukkert állított elő. A szlovákiai Új Szó úgy tudja: 13 szurkolót még a meccs előtt előállítottak, 16-an megsérültek, hárman kórházba kerültek az attrocitások miatt. A pozsonyiak a DAC székházát üvegekkel és görögtüzekkel dobálták meg. A rendfenntartó erők közbelépése nyomán több vérző fejű Slovan-drukkert vittek el a helyszínről.

A találkozón 1020 rendőr mellett rengeteg biztonsági őr és katona ügyelt a 10 ezer nézőre. A stadionban több helyen lehetett magyar zászlókat, s Nagy-Magyarországot ábrázoló drapériát látni. A meccs a 15. percben negyedórára félbeszakadt, miután a rendőrök behatoltak a magyar szurkolók szektorába, az összecsapás következtében több sérültet szállítottak kórházba. Egy szurkolót mentőhelikopterrel vittek el, miután eltört az állkapcsa és nem lélegzett, ezért intubálni kellett, azaz csövet vezettek a légcsövébe, hogy biztosítsák a légzést. A helyszínen tartózkodók beszámolója szerint a rendőri beavatkozást nem előzte meg rendbontás.

A stadionban elterjedt, hogy haláleset is történt, ezt a hangosbemondó cáfolta. A mérkőzést követően a vendégszurkolókat a vízágyúkkal felszerelkezett rendőrök a pályaudvarra kísérték.