Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két, egymással szemben lévő nagycsécsi családi házra hétfőre virradóra ismeretlen tettesek; a támadásban egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő a helyszínen életét vesztette.
Az elkövetők vélhetően a 35-ös útról lekanyarodva egy földúton álltak meg, majd a szántóföldön átvágva jutottak el a Nagycsécs határában lévő telekhez - írja a boon.hu. A szomszédok elmondták, hogy a vasárnap éjjel tizenegy és éjfél között mintegy hat lövés dördült el. A hüvelynyomok sörétes puskára utalnak.
A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy azután lőtték le a két áldozatot, miután a Molotov-koktélokat látva kijöttek az egyik házból. A megtámadott épületben a háztulajdonos bátyja és felesége esett áldozatul a támadásnak. A háztulajdonos 22 éves lánya nem jött ki, így ő nem szenvedett sérülést, a tulajdonos viszont maga is megsérült, oldalába fúródtak a sörétek.
Az áldozatok egyik rokona a boon.hu helyszíni tudósítójának elmondta, hogy szerény körülmények között élő rokkantnyugdíjas emberek voltak a meggyilkolt személyek, és nem ártottak senkinek.
A rendőrség több emberen elkövetett emberölés miatt indította meg a nyomozást és egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki, írja az MTI.
Mecser Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója hétfő délben rendkívüli sajtótájékoztatót tartott. Ezen elhangzott, hogy külön nyomozócsoportot állítottak fel a bűnügy kivizsgálására. A 916 lakosú településen egyébként ritkák a bűncselekmények, idén 35 történt, amelyek közül kettő irányult személy ellen.


Nagyobb térképre váltás

A helyszínen megjelentek a környékbeli települések cigány kisebbségi önkormányzati képviselői, és folyamatosan konzulzálnak a rendőrökkel. Az MTI-nek Dencs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod megyei elnöke azt nyilatkozta, hogy az áldozatokat hátulról lőtték le. Információi szerint sem a 43 éves férfinek, sem a 40 éves nőnek nem volt soha összetűzése a törvénnyel. A szemközt lakó Nagy Tibor - akinek házára szintén Molotov koktélt dobtak, de az nem gyulladt meg - elmondta, hogy a felesége és a bátyja az áldozat. Tudomása szerint akkor érte őket a halálos lövés, amikor felálltak az ablakhoz, megnézni mi történik. A cigány kisebbségi vezetők szerint szélsőségesek támadtak a családra, de ennek ellentmond, hogy a környéken korábban semmilyen kirekesztő megmozdulást nem tapasztaltak.

Fotók a helyszínről