Megfulladt a radiátorhoz kötözött szellemi fogyatékos nő

bry
2008.11.04. 09:51

Megfulladt egy nő egy betegeket gondozó baranya megyei intézményben szombat reggel. A súlyos fokban szellemi fogyatékos negyvennégy éves nő halálát egy derekára kötözött pelenka szorítása okozta.
A negyvennégy éves nő súlyosan értelmi fogyatékos volt, egy erre specializálódott intézetben ápolták. Betegsége miatt állandóan pelenkázták. Éjjel sem aludt, fel-alá sétált, társait sem hagyta aludni, az ajtókat nyikorgatta, csapdosta, volt olyan társa, akinek a ruháját is lehúzta. A gondozó ezért úgy döntött, hogy egy pólóval, a pelenkánál fogva az ágya melletti radiátor védőrácsához kötözi az asszonyt. A nő éjjel azonban fel akart kelni, de elesett. A kötésből nem tudott szabadulni, lógott azon. Betegsége miatt segítséget sem tudott kérni. Az intézet dolgozói reggel vették észre az asszonyt, de addigra már a leállt a légzése. Megkísérelték újraéleszteni, a kórházban meghalt.
A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz. Azt orvosszakértővel együtt vizsgálják, hogy az asszony halála és a gondozó magatartása között van-e összefüggés. Az MTI információi szerint a beteget Bólyon ápolták. (FH-MTI)